Selecteer een pagina

Trouwen doe je als het goed is maar één keer in je leven. Jouw trouwdag moet dan ook van A tot Z tot in de puntjes verzorgd zijn, daarom ben je benieuwd naar de kosten weddingplanner. Clichés als de “mooiste dag van mijn leven” en “een dag die ik nooit meer zal vergeten” zijn dan wel clichés, maar ze zijn wel allemaal waar. Uiteraard komt een unieke en perfecte trouwdag je niet zomaar aanwaaien. Als de eerste euforie rondom het aanzoek is gezakt wordt je al snel geconfronteerd met de harde realiteit die plannen, regelen en organiseren heet. Meer dan een jaar van tevoren starten met de voorbereidingen voor jullie trouwdag is vandaag de dag eerder regel dan uitzondering. Start je later met deze voorbereidingen, kijk er dan niet van op dat de voorgenomen trouwdatum niet haalbaar blijkt te zijn of dat de band of trouwlocatie reeds door een ander bruidspaar is vastgelegd. In dit artikel gaan we meer in over de kosten van een weddingplanner.

Stress rondom trouwen

Al het geregel en georganiseer levert meer dan eens de nodige stress op. Niet elk bruidspaar kan hier evengoed mee overweg en het komt vaker voor dan je denkt dat aanstaande bruidsparen even een time out nemen of zelfs het trouwen uitstellen. Dit wensen wij uiteraard geen enkel bruidspaar toe. Zeker niet als er een eenvoudige manier is om dit soort stress te voorkomen. Deze eenvoudige manier is de weddingplanner. Gebruik maken van een weddingplanner is inmiddels de status van trend wel gepasseerd. Steeds meer bruidsparen maken gebruik van de weddingplanner en tegenwoordig is dit echt de normaalste zaak van de wereld. Een weddingplanner schakel je natuurlijk niet alleen in om stress rondom de trouwdag te voorkomen. Je kunt hier ook heel bewust voor kiezen als je het echt niet ziet zitten om alles zelf te moeten regelen of als jullie hier simpelweg door jullie werk en verdere bezigheden geen tijd voor hebben.

kosten weddingplanner

Inhuren van een weddingplanner, een aanslag op het budget?

Voor niets gaat de zon op en ja, een weddingplanner inschakelen kost geld. Er is inmiddels een behoorlijk aantal professionele weddingplanners in ons land actief. Dit is voor jullie als bruidspaar een goede zaak. Want niet alleen kun je hierdoor makkelijker een weddingplanner vinden met wie jullie een klik hebben, ook kun je gemakkelijker een vergelijking maken op basis van prijs. Gemiddeld kost een trouwdag jullie rond de 15 tot 16 duizend euro. Uiteraard is dit afhankelijk van een aantal factoren, te weten:

  • Jullie persoonlijke wensen en eisen
  • Trouwen jullie in binnen -of buitenland
  • Kiezen jullie voor een eendaagse trouwdag of voor een meerdaagse?
  • Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen?
  • Alles vindt plaats op één locatie of niet?

Het moge duidelijk zijn dat er natuurlijk nog meer factoren een rol spelen, maar genoemde factoren mag je toch wel tot de belangrijkste rekenen. Het inhuren van een weddingplanner is zeker geen aanslag op jullie trouwbudget. Je moet namelijk hierbij vooral kijken naar wat een weddingplanner allemaal voor jullie doet en wat het jullie oplevert, niet alleen maar naar wat een weddingplanner kost. Een goede weddingplanner ontzorgt jullie als het ware. Hij of zij komt met goede tips en adviezen, helpt jullie bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen en regelt de dingen gewoon, zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf. En dit alles is soms met recht onbetaalbaar te noemen.

Kosten weddingplanner, dit brengen ze in rekening

Weddingplanners hanteren verschillende tarieven. Het is dan ook moeilijk om je precies te laten weten waar je aan toe bent als je van plan bent om een weddingplanner in te huren. Uiteraard valt er zeker wel iets te vertellen over de kosten van een weddingplanner. Het inschakelen van een weddingplanner kost jullie gemiddeld 10 tot 15 procent van jullie trouwbudget. Om het concreet te maken komt dit neer op €1500,- tot €2250,- bij een budget van €15.000,-.

Er zijn weddingplanners die bovengenoemd tarief ook daadwerkelijk hanteren. Er zijn er echter ook die een vast uurtarief in rekening brengen. Grofweg moet je bij een uurtarief rekenen op bedragen van €35,- tot €60,- per uur, waarbij een weddingplanner al snel minimaal 30-40 uur voor jullie aan het werk is. Tot slot zijn er weddingplanners die bepaalde pakketten aanbieden. Dit kan een volledig pakket aan diensten zijn, van voorbereiding tot en met ceremoniemeester op de grote dag zelf. Maar ook kan een pakket wat kleiner zijn, bijvoorbeeld als je ervoor kiest om de weddingplanner alleen in te schakelen als ceremoniemeester en de voorbereidingen zelf op je te nemen.

Of een weddingplanner iets voor jullie is? Die keus is uiteraard aan jullie. Realiseer je in elk geval dat een weddingplanner zeker geld kost, maar dat deze jullie wel heel veel werk uit handen neemt. Waar je ook voor kiest, wij wensen jullie een mooie trouwdag!